Plastific Empire           
2016

‘’Plastific Empire’’ is een vlaggenontwerp wat via satire de huidige oceaanvervuiling aankaart. Na het lezen van een artikel waarin de omvang van het drijvend plastic in de ocean duidelijk werd ontstond het idee dat als dit drijvend plastic daadwerkelijk land zou zijn, politieke- en regeringsleiders dit massaal zouden opeisen en uitbuiten. Hieruit ontstond het concept om een drijvend stuk oceaanvervuiling als eigen land te bezetten, daar een vlag voor te ontwerpen en dit satirisch te vieren.

De vlag is een van de oudste en meest traditioneel politieke symbolen om een positie uit te drukken. Door het ontwerpen van een vlag vormt dit een onderwerp voor discussie over zaken als instabiliteit, toekomst, vrijheid en revolutie. Van wie is al dit afval en aan wie is het om onze oceanen weer schoon te krijgen voor het daadwerkelijk alles overneemt.

Plastific Empire is a magnificent island of floating plastic in the pacific. It was a magical moment when the first ten bottles drifted towards each other and formed the beginning of our new land. Every since this moment we just keep on growing. We are happy to know that our island is safe for at least another four years thanks to our diplomatic ally President of The United States, Mr. Donald Trump, who will convince everyone not to care about our oceans in order that we can keep expanding and rule the oceans.

Mark