Mix This City
Jaar: 2017
     

Antwerpen telt 163 verschillende nationaliteiten en is daarmee een van de meest diverse steden ter wereld. Een feit om heel erg trots op te zijn maar wat tegelijkertijd ook conflicten met zich meebrengt. Iedereen zoekt een evenwicht tussen zijn eigen cultuur en de cultuur die hij in het straatbeeld om

zich heen ziet.

                                                            


‘Mix This City’ is een campagneconcept gericht aan alle inwoners uit Antwerpen waarin de focus ligt op nieuwsgierigheid. Ondanks de diversiteit en multiculturaliteit binnen Antwerpen wordt er veel naast elkaar geleefd en wijkt er weinig af van de heersende dominante cultuurgroep. Deze campagne brengt de aandacht naar alle subculturen binnen de stad door middel van muziek.

Muziek is de belangrijkste culturele vorm die we hebben en daarmee een sterke factor om mensen te verbinden en te activeren voor elkaar. Er komen telkens twee culturen aan bod waarin er gewerkt wordt met traditionele muziek. Deze worden met elkaar gemixt en via een maandelijks partyconcept verspreid. Het is een eerste stap om bekend te raken met andere culturen en de interesse en nieuwsgierigheid van iedereen op te roepen.

In de visuele aspecten van de communicatie is het conflict en de zoektocht tussen twee culturen duidelijk zichtbaar.
Je krijgt er een gemengd idee en gevoel bij. Iets wat immigreren duidelijk visualiseert. Het duel tussen herkomst en toekomst. Waarin twee culturen soms een rare maar mooie mengeling opbrengen.

        
Mark